Ambulance Drone – Reder liv

Written by

I Europa dør over 400.000 mennesker årligt af akut hjertestop. I Danmark er det 4.000. 95% af alle hjertestop resultere i, at patienten er død inden man når hospitalet og det skyldes i langt de fleste tilfælde for sen behandling.

Den problematik har en Hollandsk studerende sat sig for, at løse. Svaret er en drone udstyret med en defribillator (hjertestarter), altså verdens første “ambulance drone.”

Alec Momont som opfinderen hedder, studere ved Delft Technical University. Han udtaler, at hans ambulance drone potentielt kan redde mange tusinde liv, netop fordi den kan nå frem så lynhurtigt. Dronen vejer 4kg og kan nå en hastighed på 100 km/t. Placerede man disse droner i et netværk over en by kunne man øge overlevelsesraten til 80% fra idag kun 5%.

Den absolutte fordel ved en ambulance drone er, at den kan dække et område på 12 kvadratkilometer indenfor 1 minut. Ved at bruge GPS til at lokalisere patientens position, kan den uddannede redder kommunikere med de folk der befinder sig på stedet og som du ser på videoen, beskrive hvad man skal gøre. I fremtiden ser de muligheder for, at dronerne ligeledes kan fragte andet medicinsk udstyr og præparater til patienter.

Foran opfinderen ligger en række af forhindringer i form af lovgivninger og deslige. Men allerede nu har en del hjerteforeninger vist stort interesse for produktet.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Hardware

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Menu