BPG kan blive fremtidens JPEG

Written by
Bedre billedkvalitet med BPG

De fleste billeder du ser online er JPG eller JPEG billeder, disse formater er nu over 20år gamle. Formatet har og er populært grundet den nemme komprimering og evnen til at levere god kvalitet. Med alle andre standarder der har fået en tidlig eller hurtigt popularitet, har JPEG formatet bidt sig fast som en standard i alle web browsere og billedredigerings programmer.

JPEG er dog på ingen måder perfekt. Du har sikkert opdaget, at der er små ujævnheder i JPEG billeder. Fejlene skyldes den algoritme der anvendes når filstørrelsen reduceres, disse fejl kan være ret så irriterende at se på. De fremstår allermest i billeder med høj kontrast, som tekst, hårene på et dyr på en kontrast baggrund.

Fabrice Bellard, en pris vindende fransk programmør, bedst kendt for QEMU, et program der viser hardware grafisk eller FFmpeg, et codec. Frabrice mener, at det er på tide med en forandring og han har derfor foreslået et format kaldet “Better Portable Grapics”, forkortet BPG. BPG gør det muligt at komprimere billederne yderligere men bibeholder en langt bedre kvalitet

Sammenligning af BPG mod JPEG

Du kan virkelig se forskellen med dette sammenligningsværktøj. du kan se BPG til højre og flytte linjen frem og tilbage. Prøv det!

Der vil uden tvivl gå noget tid før vi ser BPG som en ny standard, for det bliver først en standard når alle webbrowsere understøtter formatet og det gør de ikke endnu. Så vi må vente i længsel på bedre grafik.

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Digitale Trends · Software

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Menu