En ind, en ud: Oxford studier viser, at folk begrænser sociale netværk

Written by
Du kan kun have et mindre antal venner

Selvom vi med de mobile teknologier og sociale netværks sider, har gjort det nemmere at forblive i kontakt med store grupper af venner og bekendte. Viser studier, at de fleste fokusere på et mindre antal tætte venner og familie.

Vi operere ofte ubevidst med en-ind, en-ud politik, således forbliver vores måde at kommunikere på, uændret. Selvom social kommunikation har gjort det nemmere end nogensinde før, så ser det ud til, at vi er følelsesmæssigt er begrænset i antallet af nære venskaber vi kan opretholde, siger “Dr Felix Reed Tsochas, James Martin underviser i Complex Systems ved Said Business School, University, Oxford . (Puha en lang title/sted navn).

Selvom antallet venner folk kan have variere fra person til person, er det dog fælles for alle, at antallet af nære venner er begrænset og at nye venskaber er på bekostning af gamle eksisterende venner.

Måden studiet er blevet foretaget på, er at forskerne gav testdeltagernes venner og familie point ud fra deres følelsesmæssige nærhed. De så, at dem med flest point fik tilsvarende flere opkald fra mobilen. I hele testperioden fik dem med flest point stort set det samme antal opkald, også selvom det sociale netværk ændrede sig, nogle kom til andre røg ud.

I resultaterne så forskerne desuden, at såfremt der blev etableret et nyt venskab, ja så røg der altså tilsvarende point fra dem i bunden og eventuelt blev der skubbet en ud.

Resultaterne kan man diskutere, men hvis du kigger på din Facebook væg, hvor mange af disse skriver/ses du med? Hvis du er ca. lige som jeg er, så kommunikere du med, stort set det samme antal venner som du gjorde for 5 år siden, eller endda før Facebook. Hvis man skal tro ovenstående resultater, ja så skyldes det jo, at vi som mennesker kun kan opretholde x-antal nære venskaber af gangen.

Kan vi gøre noget ved det? Det tyder det ikke på og det virker som om, at tiden for os er en begrænsende faktor.

Article Categories:
Sociale Medier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Menu