Forskere udvikler en maskine der kan læse dine tanker

Written by

Forskere ved University of California, Bekeley har opfundet en hjerne aflæser, som vil være i stand til at afkode hvad du tænker, baseret på neuron aktivitet i hjernen. I bund og grund betyder dette, at dine private tanker i fremtiden ikke længere er så private igen. Forskerne inviterede test personer til, at læse nogle tekster op, hvor de aflæste mønstre i hjernen.

Projektet er langt mere, end blot tankelæsning. Det kan være en værdiful måde at kommunikere med folk, som har mistet evnen til at tale, af forskellige grunde. Fremtidsmulighederne byder eksempelvis på, kontrol af smartphones, computere og andre enheder, alt sammen blot med tankens kraft.

Brian Pasley fortæller New Scientist: ”Vi prøver at afkode hjerne aktiviteten som relatere sig til talen, således vi kan lave en metode til, at få lammede folk til at tale igen.” Pasley og hans hold arbejder ud fra en hypotese om, at den hjerneaktivtet vi skaber når vi taler er den samme som når vi tænker ordene.

Den hardware der bliver anvendt til, at afkode hjernen er stadigvæk i udviklingsfasen og er ikke præcis nok til, at blive anvendt udenfor laboratoriet, men det tegner godt. ”Det er stadigvæk tidlige resultater og vi arbejder på, at forbedre disse”, siger Pasley. Forskerne kigger også ind i, den effekt musik har på hjernen.

I øjeblikket fungere teknologien kun, når testpersonen har været under nøje observation i et stykke tid og algoritmerne variere fra person til person. Husk på, når du ser maskiner i fremtiden, som faktisk kan aflæse hjernen, så husk du læste om dem her for første gang.

Article Categories:
Digitale Trends · Hardware

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Menu