Gamer Computer – Sådan vælger du den rigtige

Written by
Gamer pc

Hvilken computer skal man vælge, for at du kan spille grafik tunge 3D spil? Hvis du har dybe lommer, så er svaret med stor sandsynlighed computere fra producenterne Alienware, Falcon Northwest, Maingear eller MSI. Disse PC producenter har specialiseret sig i gamer computer.

Hvis du ikke har lommen fuld af guld, vil du med stor sandsynlighed få stor glæde af disse tips til, at vælge den rigtig bærbare eller stationære computer, selv hvis det er en standard PC fra Computerworld, Elgiganten eller Bilka.

Hjertet i enhver computer er processoren. Hvilken processor du vælger, vil have stor indflydelse på ydeevnen og på din pengepung. Intel’s processor med otte kerner i Core i7 familien topper listen af processorer med kraft. AMD er valget såfremt du vil have noget for pengene med deres FX processorer, med op til otte kerner. Mindre men stadigvæk kraftige CPU’er som AMD A10 og Intel Core i7 K processorer, kan ligeledes tilbyde den kraft som kræves til en god spilleoplevelse. Gamers som ikke har alverden af penge, kan evt. kigge på AMD A8 og Intel Core i5, som vil gøre PC købet mange hundrede kroner billigere.

Selvom mobile processorer er clocked og pakket anderledes, så gælder de samme regler – Gå efter en seks eller otte kernet Intel Core i7 eller en high-end AMD A10 såfremt du har pengene til det, men det skal ikke være på bekostning af et dårligere grafik kort. Det kan sagtens betale sig, at gå ned i en i5 eller en AMD A8 og så bruge pengene på et bedre grafik kort.

Vælg den rigtige Processor

What’s often overlooked is that a system’s memory is severely taxed by modern games. Try to outfit your PC with at least 8GB of RAM and budget for 32GB if you’re truly serious about freeing up this potential performance bottleneck. Faster memory (DDR3-2133/DDR4-2133 or better) also improves performance and lets you overclock your CPU with greater stability.

Det der kommer til at påvirke dig allermest i din spille oplevelse, er hvilket 3D grafik kort du vælger. Integrerede grafik kort er fint nok til spil som Where’s My Water og TorchLight II. Men vil du have noget seriøst ud af dine spil, så skal du ud i offboard grafik kort af typen AMD og Nvidia. Førnævnte to fabrikanter ejer markedet for grafik kort, men de laver rigtig mange forskellige modeller så du skal se på præstationerne i tests.

Topmodellerne af grafik kort, kan uden tvivl hive prisen op mange gange på din nye PC. Grafikkortet er ultimativt det dyreste stykke hardware du kan finde til en computer. Alligevel er det også den del der mangedobler oplevelsen når du spiller. Du kan i mange stationære computere få plads til ekstra grafik kort, det vil sige mere end et. Ekstra grafikkort giver naturligvis ekstra regne kraft, men det giver også muligheden for, at arbejde på mange skærme på en gang, ja endda spille flere spil på en gang. Til kraftige grafikkort høre sig også en ordentlig skærm til og 27” eller 30” Widescreens er det der skal til.

Hvilken bærbar er bedst?

Til en gamer bærbar 11” 14”, 15”, 17”, og 18” skærme kan alle gøre det. Du kan købe større skærme, men så kommer vægten godt og grundigt op og så kan man lige så godt købe en mindre stationær computer, der både er hurtigere og bedre.

Du kan selv med en bærbar, få en ganske fin spille oplevelse. For en 7.000-8.000kr. kan du få et robust bærbar med 1GB-2GB grafik kort, som en mellem serie AMD Radeon eller Nvidia GeForce GT kort. Hvis du er ligeglad med alle speciel effekts som skygger, glimt i øjne, flotte lyseffekter osv. så kan sidste års grafik kort sagtens bruges.

 

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Hardware · Underholdning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Menu