Købsguide – Gamer computer

Written by

Når du skal vælge computer er det ikke helt ligemeget hvad du vælger og køber du for billigt ender du med noget du ikke er tilfreds med. Er du vild med de nyeste spil må du dog forvente at skulle give en del mere for din bærbare.

For at kunne være i stand til at skrue helt op for grafikken kræver det en del af dit grafik kort. I denne guide kommer vi med eksempler på hvilken type hardware du skal gå efter når vi snakker valg af gamer bærbar.

1. Valg af Processor

Intel Processor

Når man vælger processor går man sjældent forkert når den starter med Intel. Intel er dominerende på markedet når det kommer til high end computere og er computerindustriens svar på en Audi. En processor er computerens hjerne, den foretager alle beregninger, hvorfor den er meget vigtig i spil som World Of Warcraft eller andre store multiplayer spil. Man kan dog godt gå lidt på kompromis såfremt man spiller single player games, skyde spil og spil uden for mange detaljer som eksempelvis GTA V.

Kickass Processor: Intel Core i7-6700K 

Budget Processor: Intel Core i5-6600K

2. Valg af Grafik Kort

NVIDIA G80-450

Sandheden er, når det kommer til grafikkort, så er begrænset plads i en bærbar PC en faktor. Selv de dyreste grafikkort kan i visse spil blive ramt af begrænsninger. Det betyder, at ønsker du at gå max på grafikken i alle spil, så er du nødsaget til at gå efter en stationær PC eller give over 20.000kr. for din bærbare, da du skal have cutting edge teknologi.

Hvorfor? Fordi spilproducenterne ikke altid programmere deres spil helt så godt som de kunne, og i eksempelvis Fallout 4, er deres grafik processor i spillet gammeldags, hvilket kræver langt mere af dit grafikkort end nødvendigt. (Fallout 4 Benchmark test)

Vi anbefaler dette grafik kort: NVIDIA GeForce GTX 970M, 4700MQ.

Anbefalingen kommer sig af, at det kan trække samtlige spil på markedet og går du en tak ned og vælger GTX 960M modellen, vil du få så dårlige præstationer at det ikke er besparelsen værd. Har du nok gryn i lommen, så gå efter GTX 980M som er verdensklasse her i 2015.

3. Valg af harddisk

Valget af harddisk er en smagssag. Er du typen der aldrig rydder op vil du have behov for meget plads men virkeligheden er, at programmer fylder mere og mere, specielt når vi snakker spil. En ting er helt sikkert, du skal tilsikre at din næste bærbare PC har en SSD harddisk. En SSD harddisk gør brugen af din bærbare langt hurtigere, den larmer mindre og den danner mindre varme. Det betyder at du vil opleve at hjemmesider åbner hurtigere, filer gemmes og hentes hurtigere, computeren starter og slukker hurtigere. For dig er en SSD disk = forbedret brugeroplevelse.

Hvilket mærke skal man gå efter? Tre mærker præstere bedst i PC advisors test af SSD diske. De tre mærker er SanDisk, Samsung og Kingston. Du kender dem nok allesammen, hvorfor det i sig selv udløser garanti for driver updates, produktgaranti med mere.

Til sidst vil jeg ønske dig god fornøjelse med købet af din nye Gamer Laptop.

Article Categories:
Digitale Trends · Hardware

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Menu