Test af LEMUS X05 Transportabel Højttaler

Written by
Geekleak tester Lemus X05 Højtaleren

Vi har været heldige, at få lov til at teste den nye udgave af denne lille lækre højtaler fra Lemus. Højtaleren sælger sig selv på et flot design og en imponerende batterilevetid på hele 30 timer, altså 10 timer mere end sin forgænger. Se vores vurdering nederst i artiklen her. 

Indpakning

Lemus X05 Indpakning             Tilbehør der medfølger til LEMUS højttaleren

Den version Geekleak fik til test, kom indpakket i en solid papkasse med afrivningsstrimmel for hurtig åbning – Så nem udpakning.

Højtalerens egen indpakning udtrykker kvalitet og omtanke. Der er ikke overflødig brug af plastik og den smarte pap ”container” som højtaleren kommer i er lavet af genbrugsmateriale, hvilket er 100% i tråd med dagens Danmark og omtanke omkring miljøet. Udover sat det sorte elastik du ser til højre på billedet, dette er med til at sikre, at æsken ikke ved et tilfælde skulle åbne af sig selv.

LEMUS Design

Test af Lemus X05 Højtaler             LEMUS X05 højtaler - Test

Designet er rigtig flot på denne lille bluetooth højtaler. Den består af børstet stål og et håndtag øverst af læder. Knapperne er ligeledes i stål i forhold til den gamle model har man i den nye udgave, sikret at knapperne sidder solidt fast. Under bunden er der placeret fire gummi ”fødder” primært for at minimere vibrationerne fra højttalerne. Designet på LEMUS X05 virker kompakt og solidt og det virker til, at der er tænkt over detaljerne for så vidt angår design.

Tilslutning/Brugervenlighed

Efter at have pakket højttaleren ud skal den da tilsluttes hurtigst muligt, så jeg kan afprøve den med noget Spotify musik fra computeren. Først og fremmest var jeg meget i tvivl om, hvad LED indikatoren betød, den blinkede blåt/rødt ret hurtigt når den var tændt. I slukket tilstand lyste den konstant rødt. Alt dette var kun en forvirring for undertegnede, for manualer tages meget sjældent i anvendelse.

Jeg tilsluttede strømforsyningen via den medfølgende USB, herefter AUX kablet sammen med min Macbook Air, primært for at være sikker på, at de mange blink ikke skyldtes mangel på strøm. Testede i samme omgang opkobling til min Samsung hvilket tog ca. 10sekunder og straks efter kunne telefonen styre LEMUS højtaleren og omvendt.

Knapperne på højtaleren er langt hen af vejen selvforklarende, jeg kunne trods alt håndtere og betjene alle 4 knapper uden at læse manualen. LED lys signalerne fandt jeg betydningen af, da jeg læste den forholdsvise lange manual pakket ind i en lille bitte folder, med meget lille skrift.

Hvor bør højtaleren anvendes? Designet lægger ikke op til, at denne højtaler er en man tager med sig på stranden eller ud i naturen. Den er derimod stilren og lækker til fester, rejser, på kontoret og andre indendørs miljøer.

LEMUS lydkvalitet

Lydkvaliteten på den lille højtaler er helt ok af en mindre højtaler på kun 560g. at være. Vægten har naturligvis en hel del at gøre med lydkvaliteten, for det er trods alt vægten og kabinettets opbygning der spiller en væsentlig rolle. Med LEMUS X05 har man nået et fint kompromis mellem vægt, design og lyd. Der er ingen tvivl om, at den lille højtaler fungere bedst med pop musik uden alt for meget bas. På diskant området gør den det rigtig fint. Sammenholdt med lyden på en Macbook spiller højttaleren højere men lyden kan ikke helt sammenlignes.

Batterilevetid

Batterilevetiden angives til at være op til 30 timer, hvilket er fuldt ud tilfredsstillende, vi satte vores højtaler til at spille ved en volumen lige i midterfeltet og ramte en spilletid på 25 timer. Den lidt kortere spilletid kan givetvis have skyldtes en mangelfuld opladning, dette kan vi ikke vide med sikkerhed. Om batteriet kan dog siges, at den lader på 4-5 timer og en spilletid på omkring 25 timer er alt rigeligt og en markant forbedring i forhold til den gamle version.

Konklusion af LEMUS X05 (Ultimate Edition) testen

Denne lille moderigtige transportable højttaler er absolut pengene værd. Vi må endda medgive, at pris og kvalitet harmonere rigtig godt og har man behov for en rejsehøjtaler, en højtaler til den mindre fest eller telturen. Så er LEMUS X05 dit valg!

Specifikationer

Model: X05/SX-05

Lydsystem

Spænding: 5V; Strøm; 800mAh

Genopladeligt batteri: 3.7V 3000mAh polymer litium batteri

Opladningstid: 4-6 timer

Afspilningstid: op til 8 timer

Effektforstærker

Grænseflade: 3.5mm jack

Udgangseffekt: 2x3WTHD=10%

Indgangsfølsomhed: 800mV1KHz

Frekvens: 40Hz-19KhZ

SNR:>50db

Stereoadskillelse: >40db

Volume: 90db (den nye model er justeret op fra 88db til 90db)

Bluetooth

Version: 4.0

Rækkevidde: Max 20m

Opbevaringstemperatur: +10grader til ca. +40grader

Vi har været heldige, at få lov til at teste den nye udgave af denne lille lækre højtaler fra Lemus. Højtaleren sælger sig selv på et flot design og en imponerende batterilevetid på hele 30 timer, altså 10 timer mere end sin forgænger. Se vores vurdering nederst i artiklen her.  Indpakning               Den version Geekleak fik til test, kom indpakket i en solid papkasse med afrivningsstrimmel for hurtig åbning - Så nem udpakning. Højtalerens egen indpakning udtrykker kvalitet og omtanke. Der er ikke overflødig brug af plastik og den smarte pap ”container” som højtaleren kommer i er lavet af genbrugsmateriale, hvilket er 100% i tråd med dagens Danmark og omtanke omkring miljøet. Udover sat det sorte elastik du ser til højre på billedet, dette er med til at sikre, at æsken ikke ved et tilfælde skulle åbne af sig selv. LEMUS Design               Designet er rigtig flot på denne lille bluetooth højtaler. Den består af børstet stål og et håndtag øverst af læder. Knapperne er ligeledes i stål i forhold til den gamle model har man i den nye udgave, sikret at knapperne sidder solidt fast. Under bunden er der placeret fire gummi ”fødder” primært for at minimere vibrationerne fra højttalerne. Designet på LEMUS X05 virker kompakt og solidt og det virker til, at der er tænkt over detaljerne for så vidt angår design. Tilslutning/Brugervenlighed Efter at have pakket højttaleren ud skal den da tilsluttes hurtigst muligt, så jeg kan afprøve den med noget Spotify musik fra computeren. Først og fremmest var jeg meget i tvivl om, hvad LED indikatoren betød, den blinkede blåt/rødt ret hurtigt når den var tændt. I slukket tilstand lyste den konstant rødt. Alt dette var kun en forvirring for undertegnede, for manualer tages meget sjældent i anvendelse. Jeg tilsluttede strømforsyningen via den medfølgende USB, herefter AUX kablet sammen med min Macbook Air, primært for at være sikker på, at de mange blink ikke skyldtes mangel på strøm. Testede i samme omgang opkobling til min Samsung hvilket tog ca. 10sekunder og straks efter kunne telefonen styre LEMUS højtaleren og omvendt. Knapperne på højtaleren er langt hen af vejen selvforklarende, jeg kunne trods alt håndtere og betjene alle 4 knapper uden at læse manualen. LED lys signalerne fandt jeg betydningen af, da jeg læste den forholdsvise lange manual pakket ind i en lille bitte folder, med meget lille skrift. Hvor bør højtaleren anvendes? Designet lægger ikke op til, at denne højtaler er en man tager med sig på stranden eller ud i naturen. Den er derimod stilren og lækker til fester, rejser, på kontoret og andre indendørs miljøer. LEMUS lydkvalitet Lydkvaliteten på den lille højtaler er helt ok af en mindre højtaler på kun 560g. at være. Vægten har naturligvis en hel del at gøre med lydkvaliteten, for det er trods alt vægten og kabinettets opbygning der spiller en væsentlig rolle. Med LEMUS X05 har man nået et fint kompromis mellem vægt, design og lyd. Der er ingen tvivl om, at…

Test af LEMUS X05

Design - 96%
Brugervenlighed - 80%
Lydkvalitet - 80%
Batterilevetid - 100%

89%

Total Score

Alt i alt en rigtig fin højtaler til prisen. Der er god sammenhæng mellem lydkvalitet, pris og design. Man har forbedret de små børnesygdomme X05 havde og har nu nået et meget fornemt niveau for en mini højtaler.

User Rating: 2.86 ( 14 votes)
89
Article Categories:
Gadgets · Hardware · Underholdning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Menu