Hvad er VPN, og hvorfor har du brug for et?

Written by

Overvej et kort øjeblik, hvor meget af dit liv der deles på et usikkert netværk? Svaret er ofte ret meget. I Danmark er vores privatliv truet af en tiltagende overvågning og en af de bedste måder at sikre dine data på er ved at bruge et virtuelt privat netværk (VPN), hvilket også dækker over din identitet til en hvis grad.

Hvordan virker det så?

Kort fortalt er VPN en virtuel krypteret tunnel mellem dig og en server ejet af en virksomhed. Alt din trafik ledes igennem denne tunnel, således dine data er sikre for nysgerrige øjne. Det bedste af det hele er, at din IP adresse får samme adresse som VPN serveren, hvilket skjuler din identitet og placering.

For at forstå værdien helt præcist, så kommer her et eksemel. Du sidder i lufthavnen og hopper på det gratis frie netværk eller måske blot på en café eller restaurant. Du ved ikke hvem der kigger, eller om det netværk er sat op af en anden. Tænk på dine passwords, bank data, kredit kort eller bare den private information du deler online.

Forbinder du dig på samme netværk med VPN kan du være sikker på, at ingen kan snage i dine data, da alt du sender og modtager er krypteret selv for dem der ejer WIFI netværket. Du kan ALDRIG vide dig sikker på at BILLUND_LUFTHAVNS_WIFI faktisk er ejet af dem eller en anden har sat et åbent netværk op, den bekymring har du ikke med VPN.

Vil du undgå nedenstående? Så skaf dig et VPN client. Med VPN kan du vælge en server i udlandet og så vil din internet udbyder (ISP) ikke længere kunne blokere dig.

Hvad kan VPN ikke?

VPN kan ikke sikre dig 100% mod NSA og andre store statslige aktører såfremt de har udset sig netop dig. Men du er beskyttet langt mere end hvis du ikke brugte DNS beskyttelse.

VPN kan heller ikke altid sikre dig adgang til amerikansk Netflix indhold, da Netflix gør en del i, at blokere forbindelser fra VPN udbydere, men du kan være heldig.

VPN er ikke super godt når du gamer, men den er så nem at slå til og fra og så meget hemmeligt deler du vist heller ikke i Call og Duty eller Fortnite

Hvilken VPN udbyder skal du vælge?

Privat har jeg valgt https://www.expressvpn.com/dk som er en af de absolut bedste på markedet og det fungere upåklageligt. Klikker du på billedet nedenfor eller linket, så får du 30 dages GRATIS når du tilmelder dig og du har “money back” garanti, hvorfor du kan prøve det af og virker det ikke så giver de pengene tilbage kvit og frit.

30 dages gratis VPN

Der findes et hav af VPN udbydere. Da jeg personligt selv anvender ovenstående, som ligeledes er den VPN klient med størst trustscore, vil jeg sige GO for IT. Surf sikkert videre.

De bedste hilsner

/Rune

Article Categories:
Digitale Trends · Software

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Menu