Ny 3D printer kan fremstille molekyler fra bunden

Written by
Smart 3D printer som kan printe molekyler

Har du behov for en sjælden medicinsk bestanddel fra en jungle plante? Bare print den!

3D printere er ikke længere helt ukendt blandt os, det er faktisk relativt normalt og de kan købes til hobby brug for nogle tusinde kroner. Denne her 3D printer dog helt ny teknologisk set, netop fordi den kan printe molekyler som især anvendes i medicinal industrien. Det giver sig selv, at sådan et apparat har et kæmpe potentiale, både pengemæssigt, men ligeledes i hastigheden hvorved man kan producere medicin. Altsammen takket være Martin Burke fra University of Illinois.

Hvad denne maskine helt præcist kan lave, er relativt avanceret medicinsk og det kan du læse mere om, på denne side, hvor Burke har skrevet lidt om maskinens specifikationer på nuværende tidspunkt: http://www.sciencemag.org/content/347/6227/1221

Fremstilling af molekyler

Burkes maskine forenkler de komplekse processer i fremstillingen af molekyler. Uanset om du forsøger at fremstille en ring af karbon atomer eller fjerne hydrogen atomer, hvert step kræver en dosis start kemikalier, hvilke Burke opdeler i særlige bygge blokke. Tænk på dem som simple grupper af kemiske komponenter der passer sammen, som O2 eller CO2.

For at udføre hvert step, samler maskinen bygge blokkene og starter en kemisk reaktion, som fjerner reaktionens biprodukter, hvorved hvert molekyle opbygges fra grunden. Bygge blokkene er samlet som LEGO klodser, hvilket tillader kemikalierne at mikse og en reaktion kan finde sted.

Burkes prototype er pt. begrænset i antallet af kemikalier den kan lave. Men han tror på, at den allerede kan tages i brug til at fremstille ny medicin. Ifølge Burke, kan maskinen hurtigt producere molekyler som eller ville tage en trænet kemiker flere år at lave.

 

 

Article Categories:
Digitale Trends · Hardware

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Menu