Så er tidsmaskinen opfundet – Næsten!

Written by
Læs her om teknikken bag programmet der omdanner sort og hvid billeder til farvebilleder.

Computer forskere fra Berkeley Universitet har opfundet et program der kan omdanne sort/hvid billeder til farvebilleder. Programmet anvender andre billeder og sammenligner ting på disse med de ting der er på billedet. Med andre ord, det kan genkende formerne og regne ud, at vand er vand osv.

Mere teknisk, benytter programmet noget der hedder “convolutional neural network (flere, faktisk). Det er et system som anvender nogle af de samme funktioner menneskets hjerne benytter. Et system som formodentligt er mest kendt for denne teknik er Googles DeepDream . Programmet har studeret millioner af billeder, det vil sige næsten alt der findes. Zhang’s system genkender ting i sort og hvid billeder og giver dem farve ud fra hvordan de burde se ud.

Græs har nogle særlige karakteristika, form, placering på billeder, ting der normalvis er i nærheden. Græs er normalvis grønt, ikke? Så når programmet tror det ser græs, så farvelægger det området grønt. Det samme gør sig gældende hvis det ser sommerfugle der har særlige mønstre, en hund hvor snuden har en speciel form osv. osv.

Et eksempel på, hvor gamle sort/hvid film er blevet farvelagt er denne video dokumentar omkring 2. Verdenskrig, som i øvrigt er rigtig god.

Er du endnu mere nysgerrig omkring emnet, så klik ind og læs mere i Zhangs skriv om omdannelse af sort/hvid billeder til farvebilleder her.Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Digitale Trends · Software

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Menu