OLED teknologi – Hvad er det?

Written by

Sådan fungere OLED Teknologien

Hemmeligheden bag OLED er den unikke lys ledende diode struktur som ligger bagerst. I skærmen er der placeret en særlig film lavet af et organisk karbon baseret materiale som lyser op når det rammer en elektrisk spænding. En ”thin-film transistor” (TFT) slår hver enkelt pixel til og fra. Hele denne konfiguration gør det muligt, at lave tyndere, bøjelige, lettere skærme med langt højere opløsning . Teknologien tillader samtidig langt støre skærme end tidligere.

oled-cell

 

Forskellen på OLED og LCD

Fordi OLED skærme ikke kræver baggrundsbelysning, pixels som er slukket vil derfor være 100% sorte, det betyder at OLED skærme opnår en langt højere kontrast, altså forskellen mellem sort og hvid. Sammenligned med LCD (liquid crystal display) fjernsyn med konventionel koldt fluorescerende lys bagfra. At der ikke er behov for en stor lampe bag fra og andre lag, betyder langt tyndere, lettere hardware.

Fremtiden for OLED

OLED vil i fremtiden være, at finde i alle skærme. Teknologien har dog 2 store udfordringer som er en barriere for udbredelsen. Produktionsomkostningerne er rigtig høje og OLED cellerne tåler på ingen måder vand fordi det er et organisk materiale nedbrydes det også. Produktionsomkostninger har resulteret i, at alle TV producenter er stoppet med at lave OLED fjernsyn undtagen LG som nu dominere markedet 100%.

Så snart teknologien er med og man bliver i stand til, at producere OLED skærme i stor størrelse til en billigere pris, så vil teknologien vinde indpas i samtlige TV. Hvorfor? Fordi OLED skærme bare er LANGT LANGT bedre end LED.

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Hardware

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Menu