NETBEANS IDE – Gratis program til at lave kode med

Written by
Program til programmering

Mangler du et program til at skrive kode i? Så er Netbeans IDE et godt gratis valg, til både MAC og PC.

Hos Geekleak vil vi det næste stykke tid, forsøge at lære os selv at kode. Programmet vi vil bruge til at kode med, bliver Netbeans IDE som er et gratis program til HTML, PHP, C++ og meget mere. Se her vores gennemgang af programmet.

Hvilket program du  vælger at kode i, er for den sags skyld lige meget, det er mere eller mindre blot et spørgsmål om smag. Du kan kode i Notepad, Dreamweaver og mange andre. Vores valg faldt på Netbeans IDE, fordi http://www.nemprogrammering.dk/ anvender dette program i deres guider, som vi har valgt at prøve af.

Netbeans er en Java applikation og kræver at Java kører, hvilket den formodentlig allerede gør på din computer eller Mac. Netbeans er ejet af Oracle, købt af Sun, men det er gratis og “open source”.

Eftersom PHP er et objekt orienteret sprog, ligesom Java, så har Netbeans indarbejdet en PHP editor. Du har muligheden for, at installere Netbeans i forskellige pakker, alt efter hvilke behov du har. Der er en pakke rettet mod HTML, en pakke rettet mod PHP, et par stykker andre og sidst men ikke mindst, kan du vælge at installere alle pakkerne sammen.

Valg af installation af Netbeans

Er Netbeans bedre end andre programmer? Det er som skrevet før, en smagssag, men vores oplevelse af Netbeans er, at Netbeans er bygget fra bunden og der er tænkt over struktur, farver, knapper og funktionalitet. Har du planer om at programmere Java, så er det åbenlyst at Netbeans er det foretrukne valg, for man kan tydeligt læse fra andre, at programmet er bygget med Java for øje.

Kunne du godt tænke dig at give dig i kast med Netbeans og programmering af simple HTML koder, PHP osv. så kan vi 100% anbefale den gratis guide til HTML kodningdu finder hos nemprogrammering.dk

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
Software

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Menu